Rasked ajad blogis aka haige inimene

Tähendab rasked ajas isiklikus elus.

Noo ei ole mehe probleeme, Annaga on kõik hästi..lapseasjad nagu ikka, keegi ei ole teise ilma läinud, riius kellegagi ei ole aga ikka on raske. Ärkan hommikul ja peale paari tegevust on juba käes õhtu…kuidas? Kuhu see aeg läheb? Nädalad mööduvad kui kiirrongid vahepeatuseid tegemata! Loomulikult ei aita kaasa vihmased, külmad ja tuulised ilmad, kus muud teha pole, kui kodus olla. Okei, ma eile käisin väljas jalutamas Anna ja Anetiga….me tilkusime vihmaveest ja ei tundnud oma sõrmi peale 1.5 tunnist jalutuskäiku. Ei olnud äge!

Ma arvasin, et täna on kolmapäev….raadiost just kuulsin: “Head reedet!” Mis toimub? 🙂 Kui aeg otsustab edasi valguskiirusel liikuda olen ma varsti viis kümpi täis ja panen oma pillid kotti (naljaga, mu emal on paar aastat 50 puudu ja tema kärab küll veel).

Käisin Annabeliga tehnos eelmine nädal ja ühtlasi tegin ka ise vereproovi…nii igaks juhuks, sest ma tõesti tunnen ennast kehvasti viimasel ajal. Kehvasti tähendab: meeletu väsimus, jõuetus, koguaeg unine, tasakaaluhäired, käed värisevad, tähed lendavad silme ees, migreenid, närvilisus, ootamatud emotsioonid (eelkõige viha ja kurbus). Järgmisel päeval helistas perearst ise, mis juba andis signaali, et ju siis midagi on, ega ilmaasjata perearst ise ei hakka helistama. Mul oli õigus, ta oli suunanud mind edasi keskhaiglasse endokrinoloogi konsultatsioonile. Endokrinoloog on arst, kes tegeleb kilpnäärme haiguste ja muude iseärasustega. Käisin siis ära ja tehti veel hulga vereteste ja küsiti isude, toitumise ja muu kohta, kaaluti ja uuriti kilpnäärmeid ja igaksjuhuks pandi ka UH-sse aeg, see jääb augusti kuusse.

Arst oli arvamusel, et mul on sünnitusjärgne kilpnäärmepõletik, mille esimene aste on ületalitlus, millele omakorda järgneb alatalitlus. Sümptomid on sarnased ja lisaks on mul lapsepõlvest alates kimbutanud migreen ja Annabel ei lase õieti magada ka ja ongi kompott koos. Ma olen kiire elutempo juures unarusse jätnud tervisliku toitumise, mul pole isu ja kui lõpuks on siis üks hessi burks sobib küll. Täna peale lõunat pean tagasi helistama, et teada saada veretestide tulemused ja siis juba arutame edasist ravikulgu. Ta kihistas naerda ja ütles, et kahjuks ei ole võimalik puhkust ja korralikku ööund retseptiga välja kirjutada, kui kodus on väike laps. 🙂 Mis parata, kahjuks ei ole mul tõesti pääsu ja kotte kokku pakkida ning spaasse puhkama minna ei saa.

Ma olen natukene mures selle kilpnäärme haiguse pärast, sest see teine aste, mis järgneb kilpnäärme ületalitlusele ehk siis alatalitlus tähendab üldjoontes veel suuremat väsimust, jõuetust, närvilsust ja kaalutõusu ja seda ma ju ometigi ei taha. Ma ei kujuta ette, et ma oleks veelrohkem väsinum, kui ma juba praegu olen. Kui ma olen närviline siis esimesena kannatab mul kodus Annabel siis Kristjan, kes õhtul koju tuleb töölt ja edasi kõik teised, kes minuga aegajalt suhtlevad. Ma tõesti proovin mitte ärrituda iga asja peale aga koguaeg see võimalik ei ole…kas ma lähen endast välja või ma hakkan nutma. Kaks varianti! Ma ei hakka kedagi peksma ega röökima kodus, kui te nüüd seda arvate vaid lihtsalt olen rahutu ja närvis ja pomisem omaette ning trambin jalgu.

See on ka üks põhjustest, miks ma midagi viimasel ajal kirjutanud pole….sest ma lihtsalt ei jaksa ja mul on tumedad pilved koguaeg saatmas mind ja pole ju mõtet ainult äikest siin blogis loopida, eks? 🙂 Ma olen ka palju meie uue koduga tegelenud. Teen sellest ühe omaette pisikese postituse.

Nüüd siis teate, et ma ei ole tegelikult oma blogi hüljanud ja maamunalt kadunud vaid ma lihtsalt olen üks haige inimene, kellele sünnitused ei mõju eriti hästi 🙂

Infot kilpnäärme talitluse kohta saate SIIT.

myp7tt

 

Kas te olete kunagi põdenud kilpnäärme üle-ja alatalitlust või põletikku? Millised olid teie sümtomid ja kuidas kulges ravi?

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s