Käisime Tartus, Marakratis

Liigun ajas tagasi ja kirjutan natukene tagantjärgi, sest õigel päeval ju pole aega ja ajalugu on näidanud, et aeg kipub üldse eest ära jooksma. Novot siis, kirjutan meie puhkusest nüüd, kus puhkus on Esmaspäevase päeva koosseisuga läbi. Kristjani puhkus siis, mul on koolini veel nädalakese aega.

Niisiis, võtsime eelmisel neljapäeval perega suuna Tartusse, Marakratt mängukeskusesse. Paar kuud tagasi sain neilt kutse külastada nende uut sisemängukeskust ja mõtlesin kohe, miks mitte. Tartus käisime viimati kristjaniga siis, kui olin veel lapseootel ja kuna mul oli enamus ajast süda paha, ei saanud me õieti midagi seal teha.

Mängukeskus asub Kvartali 4. korrusel, aadressil Riia tänav 2. Liftiga saab üles ja ümber nurga asubki Marakratt. Vankrid ja kärud tuleb ukse taha, kuid seal on kenasti ruumi, kuhu neid jätta. Uksest sisse minnes tuleb välijalanõud jätta ilusti avatud kappi ja võibki südamerahus mängima asuda. Vanemad saavad hinnakirja, vaata SIIT, järgi lastele pileti muretseda ja ühineda lastega või puhata jalga ja juua kohvi. Just nii! Jalanõude kapi kõrval on kohvimasin, kust on võimalik soetada kopika eest teed, kohvi ja muud sääraseid jooke.

Kiiresti sai mulle selgeks, et Marakratis on mängutorud läbi kahe korruse, mis lisas asjale põnevust. Üleval korrusel oli üks nurgake, kus asus pallimeri ja pisikeste laste mänguasjad a la laulvad klaverid, rongid, pardid, kitarrid jms. Proovisime Annaga ka siis pallimerre minna, kuid ta ei osanud sellest veel midagi arvata. Pigem tahtis kähku edasi liikuda ja millegagi mängima hakata aga need pallid takistasid tal liikumist.

IMG_2702

Kuna Annabel on veel nii väike, 10 kuune, siis üksinda teda sinna torru ma teda panna ei tahnud, kuigi oli teine lühike. Läksin siis Annabel süles ja lasin mängutorust alla. PS: mul oli küll väga tore. 🙂 Kristjan sai ka ühe pildi kätte.

IMG_2700
Annabel on suht ehmunud näoga siin.

Ruumi tagumises otsas oli väikene kööginurgakene, kus oli kogu vajalik mööbel olemas, isegi plastikust kartulikrõpsud olid olemas-hihi. Pisemad ja suuremad mänguautod, mille peal sai sõita, nukuvankrid, nukuvoodi, liumäed, seina sisse ehitatud atraktsioonid (pigem väiksematele), ronimisala nii pisematele kui ka suurtele lastele, joonistamisnurk, sünnipäevaruum, mähkimisruum-kõik oli olemas, mis ühes mängukeskuses olema peab.

IMG_2677

IMG_2681
Põnev oli jälgida, mida teised ka teevad

IMG_2682IMG_2686IMG_2687

All korrusel oli suur sünnipäevatuba, kus keset tuba asetses piklik laud ja mitte väike vaid ikka korralik suur laud ja kõrval olid kapid, kus sai siis toimetada. Kuna parasjagu oli käimas kellegi sünnipäev siis ma ei hakanud neid häirima ja pilte tegema aga noh niisama infoks võib ikka öelda, et ruum oli piisavalt suur, et kõik marakratid ära mahutada ja korralikult süüa-juua ja pidutseda.

Vanemate laste atraktsioonid jätkusid ka alumisel korrusel, seal me mängimas ei käinudki. Küll oli aga oli ka mähkimisruum/tualett all korrusel ja seal käisime küll. Ühtlasi sain ka Annabeli ära mõõta, sest mähkimislaual oli pikkusetabel peal. Mina sain 72cm.

IMG_2669
Niii palju ruumi 🙂

Enamus ajast uudistas Annabel ringi ja vaatas, kuidas teised lapsed mängivad või kuidas teised beebid seal hängivad. Mis peamine, tal oli lõbus ja vahva seal ringi käputada ja üht-teist katsuda, maitsta, mängida ja niisama olla.

Mina isiklikult ei näe mõtet nii väikese lapsega minna spetsiaalselt mängutuppa mängima või sünnipäeva pidama aga see on ainult minu isiklik arvamus. Kui Annabel kasvab paar aastat ja Marakrat on endiselt sama koha peal ja olemas siis suurima hea meelega viin ta sinna mängima koos sõpradega näiteks või niisama, kui Tartusse asja on, sest tõesti mängutuba on ruumikas, värviline, mitmekesine ja põnev.

Eriti huvitavad on lastele loomulikult liumäed, pallimeri, autod, pallikahurite mänguala. Meie pisike tirts oli lihtsalt õnnelik, et saab nii suure ala peal vabalt ringi liikuda ja näppida kõike, mis hing ihaldab, sest ega kodus ju seda teha ei saa. 🙂

Esimese raksuga ei oskagi mängukeskuse puudujääkidest kirjutada, sest midagi suurt või isegi väikest ei riivanud mu silma. Loomulikult viibisime seal ainult üks tunnike, poolteist kuid siiski ei leidnud midagi negatiivset. Aa..alumise korruse tualetis oli torti natuke igalpool aga see vast on loomulik, kui käimas on “Marakrattide” sünnipäevapidu.

IMG_2675

NB: Kui keegi elab Tartus või on külastamas Tartut oma lapse/lastega lähiajal siis mul on ära anda tervelt 5 ühetunnist tasuta pääset Marakratt mängukeskusesse. Anna mulle märku ja lepime kokku, kuidas pääsme sinuni toimetame 🙂

Millised on teie kogemused lastetubade,-keskustega? Milline on teie lemmik ja miks?

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s