Annabeli uni peale “Päästke meie uni” raamatu kasutusele võtmist

Homsest, 17 novembrist saab täis 3 nädalat “Päästke meie uni” raamatu järgi toimetamisest. Kirjutasin esimeses postituses (SIIN), kuidas ma hakkasin Annabeli õhtul magama panema ja kirjeldasin meie esimest õhtut. Praegu, 3 nädalat hiljem, võin öelda, et see esimene õhtu oli ja jäigi kõige hullemaks. Kõige hullemaks seetõttu, et Annabel uinus alles 1.5h hiljem ja jonnis ikka mõnusalt. Järgnevad päevad olid tükk maad lihtsamad.

Annabel läheb siiamaani igal õhtul kell 19-19.30 magama ja ärkab kell 07-07.30. Kella 18 paiku saab ta õhtusöögi ja seejärel hakkame magamaminekuks valmistuma, st. käime pesus, Annabel joob 150-180 ml piima, paneme pidšaama selga, peseme hambad ja selle aja jooksul räägime talle, et varsti on käes uneaeg. Talle meeldib õhtuti enne voodisse minekut minu või Kristjani süles olla ja niisama kaisutada või istuda ja jutustada. Kui kõik unne minekuks vajalikud tegevused on tehtud siis võtan Annabelilt käest kinni ja ütlen talle, et jalutame koos magamistuppa või ütlen, et ta tuleks sülle ja siis lähme. Annan talle enne voodisse minekut põsemusi, soovin headööd ja panen ta voodisse ning tulen tulema.

Vahel ta jutustab omaette 5-10 minutit ja siis uinub, teistel kordadel ta paneb silmad kinni ja jääb kohe magama, kolmandatel kordadel (neid on väga vähe) teeb ta paar valjemat häält, viskab oma kaisukad voodist kus seda ja teist ja siis poeb põhku. Paaril korral on ta öösel ärganud selle tõttu, et tal on kaka püksis, mis on riietest läbi tulnud ja ma vahetan selle ära, pesen ta puhtaks, panen uued tudukad selga, soovin uuesti headööd ja ta jääb magama. Ühel korral jäi meie vigase kommunikatsiooni tõttu Annabelile õhtupiim andmata ja ta ärkas kella 04 paiku üles ja oli viril. Andsin talle natukene lahjemat piima ja ta magas edasi kella 07.30-ni.

Päeval magab Annabel endiselt ühe une ja seda kella 11-15 vahepeal. Täna jäi ta magama kell 11.30 ja magab siiamaani, kell on 13.45. Keskmiselt magabki ta 2-3h päeval ja läheb õhtul varakult magama. Pean siinkohal mainima, et Annabel magab nii hästi ainult rõdul, toas on ta teinud maksimaalselt 1 tunniseid uinakuid ja jalutama minnes vankriga on ta alati millegi peale üles ärganud ja peale seda ta enam õues magama ei jää. Sellisel juhul on ta natuke unine ja m(emmekas) kuni õhtuse magamamineku ajani.

Meie Kristjaniga magame endiselt elutoas lahtikäival diivanil. Igal õhtul mässame kattemadratsi peale panemisega ja igal hommikul paneme kõik kokku. Tegelikult võiks varsti proovida ikkagi enda voodis magada aga eks meil ole see hirm, et Annabel ei maga nii hästi oma voodis, kui meie viibime samas toas. Ootame, et ta oleks selle rutiiniga täiesti 100% harjunud ja, et tema jaoks olekski see normaalne, nagu kätepesu peale wc-kasutamist. Hetkel mõtleme, et võiks sel aastal ikka elutoas veel magada ja uuest aastast, kui Annabel on 3 kuud oma voodis maganud, kolida uuesti magamistuppa.

20171102_075903771_iOS
Vot nii palju meeldib mulle oma voodis magada 🙂
20171102_090517505_iOS
Oli üks päevane uni..

 

Kuidas magab/(ad) kodus teie laps/(ed)? Milliseid nippe kasutate või olete kasutanud lapse hea une nimel?

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s