Patuvabad kaeraküpsised

Hirmus magusaisu tuli peale eile. Tiirutasin siis köögikappide vahet ja mõtlesin, mida teha olemasolevatest asjadest. Ma oleks muidugi saanud teha keeksi, biskviidikooki, muffineid ja muid jahust ja suhkrust magusaid ampse aga see ei olnud mul eesmärgiks. Minu plaan oli teha midagi, mis ei sisaldaks meeletutes kogustes valget suhkrut ega ka mitte pruuni suhkrut ning  jahu. Leidsin täiskaerahelbed, maapähklivõi, kookosõli, mett (seda õiget mesiniku tehtud mett mitte poest ostetud meelaadset toodet), käsitöö kuuma šokolaadilusika (vaata Chokokoo lehele), pähkleid ja kuivatatud marju ning kapis oli juhtumisi ka mune.

Võtsin tassitäie kaerahelbeid ja segasin need kokku ühe munaga, juurde lisasin maapähklivõid, mett ja kuivatatud marju (jõhvikad, rosinad) ja natukene kookoserasva ja segasin kogu kraami kokku, asetasin parajad portsud küpsetuspaberile ja panin ahju. Samal ajal, kui küpsised ahjus küpsesid, sulatasin mina veevannil lusika šokolaadi, mis on täiskäsitöö ja tume šokolaad ehk siis šokolaadi sisaldus 70% või üle. See oli tõesti väga mõru, otsustasin lisada veidikene mett ja jällegi kookoserasva ning valmis ta oligi. Võtsin küpsised ahjust, need lõhnasid juba nii hästi, ja valasin nad šokolaadiga üle. Lasin teistel jahtuda u. pool tundi ja lasin hea maitsta. Ootan juba huviga, mil saab jälle valmistada midagi maitsvat ent samas patuvaba, et maiustada muretult. Noo muretumalt kindlasti 🙂

 

Retsept “patuvabad kaeraküpsised”

1 muna

1 tass jämedaid kaerahelbeid

1 spl kookoserasva

1 spl maapähklivõid 

1 spl mett

peotäis kuivatatud marju/puuvilju/pähkleid

Garneering

3 tk tumedat 70% šokolaadi (tahvlist)

1 tl kookoserasva

1 tl mett

 

 

 

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s